Muizenuitwerpselen in rijst uit Suriname gevonden te Jamaica

Twee 20 ft container elk inhoudende 1000 balen van 45 kilogram rijst zijn door de Jamaicaanse autoriteiten in beslaggenomen te Montegobay, Jamaica. De rijst is ingevoerd uit Suriname. Bij onderzoek door de voedselveiligheidsinstituut bleek dat er muizenuitwerpselen waren in de rijst. De lading is afgekeurd voor consumptie.
Waarnemend hoofd van de voedselopslag instituut, Tamara Morrison, gaf aan de media in Jamaica te kennen dat er laboratoriumonderzoeken zijn uitgevoerd op deze lading op 8 en 9 februari.
Volgens Morrison heeft de verontreiniging van de rijst voor de invoer plaatsgevonden. Verder stelde zij dat dit de eerste keer is dat rijst ingevoerd uit Suriname door deze importeur verontreinigd blijkt te zijn. De gezondheidsrisico’s zijn besproken met de importeur en zal er toe worden overgegaan om de lading te vernietigen.

error: Kopiëren mag niet!