Contracten personeel ‘de Ware Tijd’ niet verlengd

Brave: “Wij praten niet met de pers”
Een deel van de contracten van het personeel van het ochtendblad ‘de Ware Tijd’ is niet verlengd. Dit verneemt Dagblad Suriname van enkele teleurgestelde medewerkers. Iwan Brave, hoofdredacteur en lid van de raad van commissarissen bij het bedrijf, ontkent noch bevestigt dit tegenover de krant. Volgens Brave kan hij nog niets over deze kwestie zeggen. “Ik ga nog geen commentaar geven. Toen de stakingen waren, hebben wij dat ook niet gedaan. Wij praten niet met de pers, omdat ik geen interne zaken met een journalist kan bespreken”, stelde Brave.
In mei 2015 werd het bedrijf al compleet lamgelegd door stakingen van het personeel. Journalisten en het personeel van de drukkerij en administratieve diensten bij het ochtendblad hebben zelfs een protestmanifestatie in het centrum van Paramaribo gehouden. Het personeel en de directie konden elkaar al een tijdje niet vinden in de onderhandelingen over loonsverhoging en aanpassingen van toelagen en uitkeringen. De krant is toen vanwege de staking enkele dagen niet uitgekomen.

error: Kopiëren mag niet!