Anderhalf jaar cel voor kappen met houwer

De 57-jarige Guno Tosch werd dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar en zes maanden met aftrek. Deze verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan zware mishandeling. Hij heeft op 6 december 2015 een andere man met een houwer gekapt aan zijn schouder. Als gevolg van de kappartij liep het slachtoffer een fractuur op. De openbare aanklager, Reshna Jhinkoe, achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. In haar requisitoir presenteerde de officier de inlichtingenstaat van de verdachte. Tosch is minstens tot twee keren toe en wel in het jaar 2006 en 2009 veroordeeld ter zake een zedenmisdrijf. Ook is de verdachte meerdere malen gevonnist ter zake geweldsdelicten. Op die bewuste dag is de verdachte naar de woning van het slachtoffer getogen. Het slachtoffer heeft de verdachte gevraagd om zijn spullen weg te halen van zijn terrein. Tosch had kapotte televisies en ijskasten op het adres achtergelaten. Op een gegeven moment ontstond er een woordenwisseling tussen de verdachte en het slachtoffer. Terwijl de verdachte bezig was een paar van zijn spullen mee te nemen, voelde hij een slag aan zijn rug. Toen Tosch omkeek, zag hij het slachtoffer gewapend met een houwer in zijn hand. In de nabije omgeving was er ook een houwer en hiermee heeft de verdachte het slachtoffer bewerkt. Op de zitting werden twee getuigen gehoord en geen van de getuigen heeft het slachtoffer gewapend gezien. Een getuige is de verdachte achterna gegaan met een voorwerp. De verdachte zou een kapmes op de getuige hebben geworpen, echter raakte het kapmes de getuige niet. De officier ging voorbij aan de verklaring van de verdachte dat het slachtoffer gewapend was. De politie had bovenal twee voorwerpen, namelijk een houwer en een kapmes, ter plekke aangetroffen. Gezien de inlichtingenstaat van de verdachte eiste het OM een celstraf van anderhalf jaar met aftrek. De magistraat was ook kort omtrent het bewijs. Zij veroordeelde Tosch conform de eis van de officier.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!