NVB en schoolvervoer platgelegd

Schoolvervoer is platgelegdHet grootste deel van het onderwijsvervoer zowel te land als te water en het vervoer van de staatsbussen zijn momenteel platgelegd. Dit bevestigt Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), tegenover Dagblad Suriname. De actie heeft te maken met achterstallige betalingen. NVB heeft in totaal 5 maanden geen geld ontvangen, terwijl het schoolvervoer vanaf de 15de van de maand moest ontvangen. “Bij NVB worden er nog kaarten verkocht, maar bij Onderwijs is men helemaal afhankelijk van wat de staat betaalt. Bij Onderwijs is de afspraak om op de 15de van elke maand te betalen en vandaag is het al de 29ste”, geeft Themen aan. Onderwijs heeft volgens de OBS-voorzitter niets meer met de zaak te maken. De stukken van zowel Onderwijs als NVB liggen allemaal bij het ministerie van Financiën. “Ik doe geen zaken meer die al gepasseerd zijn en ik kan ook geen zaken doen met Financiën. Financiën moet gewoon zijn verplichtingen nakomen”, aldus Themen.
Stukken liggen al een maand bij Financiën
Volgens Themen liggen de stukken van NVB al een maand bij Financiën. Het is een kwestie van de stukken naar de bank sturen en hetzelfde geldt ook voor Onderwijs. De stukken van Onderwijs liggen al twee of drie weken bij Financiën. “Ik vind het jammer dat Financiën de burgerij op deze manier schade toebrengt, vooral met betrekking tot de schoolkinderen. De staatsbussen zijn een hulp voor de gemeenschap, doordat burgers nog van dat goedkoop vervoer gebruik maken. In Paramaribo kost een kaartje SRD 0,85 en het tarief van de particulier is SRD 1,25. Weet je wat een verschil van SRD 0,40 voor de mensen betekent? En die bussen van ons doen ook buurten aan waar er helemaal geen openbaar vervoer is.” Wat de OBS-voorzitter ook jammer vindt, is dat de werkrelatie tussen de nieuwe directie van NVB en de bond goed verliep. “Zaken begonnen juist goed te lopen. Maar je neemt iets met baten en lasten over. De huidige directie heeft de zaak overgenomen met een grote achterstand. Je kan geen rekening houden met het feit dat er een nieuwe directie zit, want het feit is en blijft dat de mensen vijf maanden lang hun geld niet kunnen ontvangen”, aldus Themen. De acties blijven voortduren totdat de gelden worden gestort.

error: Kopiëren mag niet!