Ondernemer overtrad quotum

De politie van controlepost Burnside heeft op vrijdag 26 februari de ondernemer S.P. staande gehouden. Deze verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan een economisch delict. S.P. is in het bezit van een vergunning om landbouwproducten uit Guyana te importeren naar Suriname. In plaats van een quotum van 120 balen heeft hij echter 150 geïmporteerd. De sterke arm had al informatie over deze misleiding. Bij telling bleek dat de ondernemer meer Chinese tayer importeerde dan de aangeduide hoeveelheid. De politie heeft de goederen in het belang van het verdere onderzoek in beslag genomen. Omdat de ondernemer bereid was de zaak buiten proces af te handelen, heeft de sterke arm na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie de overtreder een boete van bijkans SRD 15.000 opgelegd. S.P. heeft de boete betaald. Hij mocht de in beslag genomen tayer weer opkopen. Een zak Chinese tayer kost in Guyana SRD 40 en deze wordt in Suriname voor SRD 180 verkocht.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!