OW-minister ontvangt 127 sleutels woningen Oldenburg

2 OW-minister ontvangt 127 sleutels woningen Oldenburg1Minister Siegfried Wolff van Openbare Werken (OW) heeft woensdag 127 sleutels van woningen op Oldenburg in ontvangst genomen van de vertegenwoordiger van China Dalian International Cooperation (Group) Holding Limited, Wang Deyou. Het principe van dit woningbouwprogramma is een design build principe, waarbij de aannemer verantwoordelijk is voor het ontwerp en de bouw van de woningen. Er is op basis van materiaalgebruik en vanwege het gering aantal te bouwen woningen slechts 1 type woning opgezet, namelijk de Brick Structure (stenen woning). Vanwege de doelgroep zijn er op deze locatie op basis van de woonoppervlakte 3 type woningen gebouwd: 70.56 vierkante meters, 71.59 vierkante meters en 88.39 vierkante meters.
De overdracht werd bijgewoond door Peggy Bilkerdijk – Bouterse (raadsadviseur van president Desiré Bouterse), ambassadeur Yang Zigang van China in Suriname, vertegenwoordigers van NV Sintec en andere uitgenodigden. De overhandiging van de sleutels is een feit, maar het project is technisch nog niet opgeleverd. Volgens minister Wolff zal dat nog op termijn moeten gebeuren. “Wij moeten nog controleren als alles goed is. De huizen zijn in principe klaar”, zegt Wolff. De topman van OW was zeer content met de nauwe samenwerking tussen China en Suriname. Wolff is ook de mening toegedaan dat er meerdere samenwerkingen aangegaan kunnen worden met China.
De Chinese ambassadeur gaf ook mee dat China en Suriname meerdere gemeenschappelijke interesses kunnen uitwerken om mijlpalen te bereiken. Anwar Hassankhan, waarnemend directeur van Bouwkundige Werken en Dienstverlening, plaatste het gebeuren ook in de categorie van mijlpalen. “Een mijlpaal in de geschiedenis van Suriname mogen we het noemen. Het is een symbool van teamwerk”, zei Hassankhan. Hij is ook ingenomen met het feit dat het Chinees bedrijf met Surinaamse ondernemers en manschappen in zee is gegaan. De Exim Bank van China ging in 2010 gelijk akkoord om dit woningbouwproject te financieren. Het ging om een lening van $ 47 miljoen. Uit de lening zijn de huizen gebouwd en infrastructuur en nutsvoorzieningen in orde gemaakt. De lening is besteed aan 550 woningen te Richelieu en Oldenburg.

error: Kopiëren mag niet!