SSEB wil zaken in zijn algemeenheid bespreken met HI

De voorzitter van de Service Station Exploitantenbond, Sirodjenie Jankie, zegt aan Dagblad Suriname dat zij niet heeft aangegeven dat de SSEB over een eventuele verdere verhoging van de winstmarge wenst te praten met de minister van Handel en Industrie. Zij heeft aangegeven dat de SSEB een gesprek wenst met de minister, ‘maar dit voor het bespreken van zaken in zijn algemeenheid zoals zaken die al eerder besproken zijn en een aantal nieuwe ontwikkelingen die zich hebben voorgedaan’, zegt Jankie. Wat wel zeker is, is dat de SSEB-voorzitter eerder in de media heeft gesteld dat het niet zo goed lukt met de winstmarge en dat de inkomsten voor de pompstationhouders sterk verminderd zijn. Dit komt volgens haar mede vanwege de gestegen kosten voor nutsvoorzieningen. Ook de sociale wetten zouden volgens haar kostenverhogend werken. Bovenal noemde zij de veelheid aan pompstationhouders als de reden waarom de spoeling in de branche zonder meer dunner aan het worden is. De omhoog schietende valutakoersen voegen een nieuwe dimensie toe aan het probleem van ondernemers in Suriname over het algemeen en dus ook de pompstationhouders. Vele ondernemers zijn genoodzaakt om voor de aanschaf van dure dollars voor de inkoop, hun prijzen te verhogen. Bij de SSEB was dit anders en is de laatste verhoging op de winstmarge gehaald uit de government take.

error: Kopiëren mag niet!