OM vordert 6 jaar voor verkrachting 9-jarig nichtje

Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van 6 jaar voorgesteld tegen de verdachte C.A. Hij wordt ervan verdacht de 9-jarige kleindochter van zijn zus seksueel te hebben misbruikt. Volgens getuigenverklaringen van de oma van het kind, merkte zij op een bepaald moment dat haar kleindochter vreemd liep. Bij nadere inspectie bleek dat het geslachtsdeel van het kind was ontstoken en zij hiervoor zelfs voor enkele dagen in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Volgens de oma zou het kind verklaard hebben dat het voorval zich in februari 2015 zou hebben voorgedaan. De verdachte blijft vanaf het begin echter ontkennen dat hij het kind zou hebben verkracht. Volgens hem logeerde hij bij de zus die een woning had die niet verdeeld was in kamers. Hierdoor sliepen zij allemaal, inclusief hij, in de woonkamer. Hij zou wel op het bed van het kind hebben geslapen, maar pas nadat zij zich op het matras van de oma had verplaatst. C.A. vraagt zich af wat de reden zou zijn dat zijn eigen familie hem wil bezwaren. Bovendien vindt hij het vreemd dat niemand het gegil van het kind heeft gehoord als hij inderdaad zulke handelingen met haar zou hebben gepleegd. Deze zaak wordt op 18 maart verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!