BPES belegt ledenvergadering omtrent vertrek directeur

Gistermorgen heeft de Bond Personeel Esther Stichting (BPES) een algemene ledenvergadering belegd, waarbij de rode draad van de vergadering was dat men zeer ontevreden is over de wijze hoe zaken zijn aangepakt met betrekking tot het vertrek van directeur Osei Jabini. “Er is namelijk aangegeven dat het lijkt alsof de directeur op doorreis is en dat het een vooropgezet plan was en dat men wist dat de directeur niet zou blijven”, zegt bondsvoorzitter Murwin Leeflang. Men vraagt zich af waarom men de directeur in principe heeft laten solliciteren om hem dan zo snel weer van af te halen. De leden zijn niet te spreken over de werkwijze en hebben gezegd dat zij zich daarin niet terug kunnen vinden. “Als bestuur hebben wij dus aangegeven dat het een voornemen is vanuit het ministerie en dat het een beleidsplan is dat men bezig is uit te voeren. Er is een aantal namen in dit kader voor ons opgenoemd, waarbij de leden denken te weten dat het gaat om iemand die vanuit het ministerie van Openbare Werken vertrekt richting Esther Stichting.”
De bondsvoorzitter geeft aan dat zij niemand op die post kunnen zetten, maar alleen hopen dat men er niet zo lang meer over doet om iemand op die post te zetten. Speciaal in dit kader zal er een brief gericht worden naar minister Joan Dogojo. Volgens Leeflang zijn er lopende zaken binnen de Esther Stichting die dringend aandacht vereisen. Mensen moeten naar de opleidingen en trainingen en er moet gekeken worden naar de waardering van het personeel. Als vakbond hebben de leden ook gesteld een onderhoud met de directeur te willen. “Wij hebben dat gelijk doorgespeeld aan de leiding van de instelling dat de mensen behoefte hebben aan een bespreking alvorens de directeur vertrekt. De leden vinden dat de directeur zelf al akkoord gegaan is dus heeft het geen zin als de bond actie onderneemt.” Zelf heeft de bond vernomen dat de minister heeft aangegeven tot het personeel te willen praten en wel buiten de vakbond om. Het personeel heeft echter gezegd alleen via het vakbondsbestuur te zullen praten. “Wij hebben vooralsnog geen contact gehad met het ministerie, dus weten wij niet wat er vanuit die richting ondernomen wordt”, aldus Leeflang.

error: Kopiëren mag niet!