Winkelier worstelde met rovers

Een winkelier op de hoek van de Gemenelandsweg en de Waaldijkstraat kwam woensdagavond met de schrik vrij tijdens een roofoverval. Twee criminelen stapten rond 22.00 uur de zaak binnen. Bij die gelegenheid heeft één van hen, die gewapend was met vermoedelijk een gasbuks, de winkelier terstond onder schot gehouden. Dit gaf de tweede rover de kans om over de kassa te springen om het geld uit het kasregister weg te nemen. De aangever heeft zich hevig verzet en raakte in een worsteling met de rovers, waardoor het vuurwapen kwam te vallen. Volgens verklaring van de winkelier heeft hij een houten bak op de rovers gegooid, waarna zij de zaak te voet hebben verlaten. De daders zijn met lege handen op de vlucht geslagen. De politie van Bureau Nieuwe Haven heeft naderhand de melding van deze mislukte roof ontvangen. De aangever in deze zaak is bij proces-verbaal gehoord bij de politie. Het onderzoek ten aanzien van de opsporing en aanhouding duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!