Militair Ramkhelawan krijgt laatste eer bewezen

1 Militair Ramkhelawan krijgt laatste eer bewezenDe 44-jarige korporaal der 1ste klasse, Diepnarain Ramkhelawan, die vorige week vrijdag het leven liet bij de roofoverval aan de Magnesiumstraat, werd gisteren de laatste eer bewezen. Michel Stewart, dominee, legerpredikant tevens hoofd Personeelszorg van het Nationaal Leger heeft namens de leiding van defensie de condoleances overgebracht aan de familie van Ramkhelawan. “Natuurlijk zijn wij bedroefd dat onze collega, militair in hart en nieren, op een vreselijke wijze uit het leven is gehaald. Dat stemt ons niet goed. Vandaar wij er ook bij zijn om de familie geestelijk en moreel te ondersteunen”, zei Stewart. Ramkhelawan zijn laatste daden hebben volgens Steward te maken met zijn ijver. Hij hield niet van stil zitten. Hij hield van actie. Ramkhelawan was meelevend met mensen. “Vandaar toen hij iets opmerkte, hij ertoe overging om te kijken om eventueel alarm te slaan. Hij is verrast door de criminelen. Dat is hem fataal geworden”, vertelde Stewart.
Zijn collega’s zijn vanaf zijn overlijden elke avond bij hem huis geweest om de familie moreel te ondersteunen. “Ondersteuning en kameraadschap, daar is het Nationaal Leger heel goed in. Het is niet gemakkelijk voor de mensen. In deze dagen geloof ik ook niet dat veel woorden de mensen gerust zullen stellen. Je kunt het een en ander naar ze toe brengen, maar onder deze omstandigheden is het niet gemakkelijk. Het feit dat wij lijfelijk aanwezig zijn, is de grootste boodschap naar de familie toe”, zei Stewart.
Carrière Ramkhelawan
Ramkhelwen trad in 1990 in dienst bij het Nationaal Leger. Daar maakte hij een bepaalde carrière door. Hij kwam als EAO’er van de Elementaire Algemene Opleiding naar binnen. Daarna heeft hij een aantal bevorderingen meegemaakt. Hij heeft bij de Marine zijn krachten mogen geven. Ramkhelawan is ook matroos en geweerschutter geweest. Op een gegeven moment sloot Ramkhelawan zich aan bij de speciale eenheid Faya Blo, waar hij met de politie aan gezamenlijke operaties kon deelnemen. Tenslotte werd Ramkhelawan overgeplaatst naar het centraal kantoor van het ministerie van Defensie en vervolgens ter beschikking gesteld aan het kabinet van de president. Dominee Stewart kon meegeven dat Ramkhelawan een ijverige en serieuze militair was, die zijn werk altijd heel serieus heeft genomen.
Hij was militair in hart en nieren
Drie militairen die de wacht hielden bij Hans Jannasch, het waarnemend hoofd van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (CIVD), hoorden lawaai uit het huis van de familie Jhauw komen. Twee van hun, waaronder Ramkhelawan, zijn toen daarop uitgegaan. Ter plekke aangekomen, bleek dat het ging om een overval in een woning. Beide militairen zijn toen de bewoners te hulp geschoten. Tijdens deze actie werd Ramkhelawan door een kogel van de criminelen getroffen. Het schot raakte zijn borstkas en als gevolg daarvan liet Ramkhelawan ter plekke het leven.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!