Leeflang wil dat regering orde op zaken stelt

Vakbondsleider Murwin Leeflang geeft aan dat Ravaksur wachtende is op de regering om zaken in orde te stellen. “Ravaksur heeft een 22-tal pijnpunten afgeleverd bij de regering en zij zouden nu moeten inkomen met dat wat ze van plan zijn.” Een van de belangrijkste punten zijn het invoeren van belastingverlagende maatregelen en het bekijken van de lonen van de werkende klasse. “Ik vind dat Ravaksur haar werk goed heeft uitgevoerd. Zij heeft namelijk verregaande gesprekken gevoerd met de regering en deze zou nu moeten inkomen. Echter lijkt het alsof er van die kant geen geluid noch beeld komt. Wij als de werkende klasse zitten te wachten wanneer zaken nou eindelijk gefinaliseerd worden.” De economische situatie in het land werkt volgens de vakbondsleider door op de portemonnee van de werknemer en op het levenspatroon. “Je merkt al dat je minder kan kopen met het salaris dat je verdient”, aldus Leeflang.
Verhogingen werken door op koopkracht
Het Algemeen Bureau voor de Statistiek heeft duidelijk aangegeven dat prijzen verhoogd zijn. “We praten over verhogingen tussen 20% -50%.”. Waar het bij Leeflang om gaat, is wie komt in met dat deel van het salaris? “Het moet toch ergens vandaan komen, want je begint duidelijk te merken dat die koopkracht is afgenomen. De mensen kopen minder en het kan zelfs doorwerken naar de gezondheid van de werknemer. De regering geeft aan dat er prioriteiten gesteld moet worden, maar hoe lang kan je prioriteiten stellen. Met je huidig salaris kan je misschien door tot de derde week van de maand”, aldus de vakbondsleider.
Late uitbetaling van salarissen
“We merken dat de werkende klasse en zeker degene die vallen onder de payroll van de overheid in sommige situatie pas begin van de maand hun gelden krijgt. Dat is niet goed en ik maak me ernstige zorgen. Ik zou graag willen dat de regering met concrete zaken naar buiten komt. Als mensen klagen over de late uitbetaling van salarissen, dan is er een ernstig probleem. Hoewel de vakbondsman zich helemaal terug kan vinden in zaken die zijn aangegeven door de voorzitter van Vakcentrale C-47, vindt hij dat er nog meer getrokken moet worden aan de regering, zodat zaken behandeld worden. “Ik hoop dat de regering dit ernstig in overweging neemt. Ravaksur is wachtende op de regering om aan te geven wat hun voornemens zijn. Er is verder geen datum geprikt wanneer Ravaksur de regering weer zal ontmoeten. Het ligt aan de regering om te kijken hoe zij zaken zullen presenteren”, aldus Leeflang.

error: Kopiëren mag niet!