Soldaat laat leven bij roofoverval

Een soldaat heeft vrijdagavond het leven gelaten bij een roofoverval aan de Magnesiumstraat, in het politieverzorgingsgebied te Flora. Rond 23.00 uur drongen zes criminelen een woning middels inbraak binnen. Drie militairen die de wacht hielden bij Hans Jannasch, het waarnemend hoofd van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst CIVD, hoorden lawaai. Twee militairen zijn toen daarop uitgegaan. Ter plekke aangekomen bleek dat het ging om een overval in een woning. Beide militairen zijn toen de bewoners te hulp geschoten. Tijdens deze actie werd een van de soldaten, een zekere Ramkhelawan (29 jaar), door een kogel van de criminelen getroffen. Het schot raakte zijn borstkas en als gevolg daarvan liet Ramkhelawan ter plekke het leven.
Dit bericht werd snel doorgespeeld waardoor diverse gewapende eenheden zich naar de boven vermelde locatie hebben begeven. De politie heeft het gebied afgekamd. Het gelukte de sterke arm om vijf criminelen van de gepleegde roof aan te houden. Een van de aangehouden verdachten heeft een schotverwonding opgelopen. Hij is onder politiebewaking met de ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!