‘We zijn Moe’ vandaag weer op straat

De groep ‘We zijn Moe’ is vandaag weer over de weg. De organisatie is vrij jong. Bij de vorige bijeenkomsten zijn er volgens Curtis Hofwijks, trekker van de groep, zeker wat lessen geleerd. Hij noemt hierbij als voorbeelden de toezeggingen van bedrijven voor ondersteuning, welke op het laatste moment werden afgezegd.
Hofwijks is nog steeds positief ingesteld over de haalbaarheid van het doel van de groep. “Het heeft altijd zin om te protesteren. Als niemand iets zegt, dan lijkt het alsof alles goed gaat, terwijl wij allemaal weten dat het niet goed gaat. Wij zijn er om erop te wijzen dat het niet goed gaat. Iedereen heeft zijn eigen manier. Anderen klagen thuis. Wij kiezen ervoor om het in het openbaar te doen”, zegt Hofwijks.
Volgens de groep zal er niet langer moeten worden gewacht alvorens Surinamers hun stem laten horen. De situatie in het land is naar hun mening momenteel nog te corrigeren. “Het is nog niet helemaal verloren. Straks zal het wel onherstelbaar zijn. Waarom zal men klagen als alles al verloren is, terwijl er nu nog wat te redden is”, zegt Hofwijks.
‘Er wordt in het land veel gesproken over issues en problemen, in plaats van structurele oplossingen voor de issues en de problemen.’ Volgens Hofwijks praat niemand over inkomstenverhogende plannen of om uitgaven terug te brengen.
Met de ondersteuning vanuit Nickerie kreeg de groep een totale ondersteuning van ongeveer 150 mensen. De verwachtingen voor vandaag en morgen zijn bij Hofwijks in ieder geval positief. Hij benadrukt wel dat de boodschap van de groep, belangrijker is dan het aantal mensen dat zich zal aanmelden.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!