Uitbreiding opwekcapaciteit centrale Albina

De afdeling Power Generation-Region Centre (PG-RC) van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) te Albina, die verantwoordelijk is voor de energielevering in dit gebied, heeft onlangs haar opwekcapaciteit uitgebreid. Het machinepark in de oostelijke grensstad, heeft er een Catterpillar 3516B generator met een vermogen van 1640 kW er bij gehad. Nu staan er 3 generatoren en is het totaal opgestelde vermogen voor Albina en omstreken opgevoerd naar 4.85 MW. Hoogste belasting van Albina in 2015 was 1230 kW. De nieuwe machine is dus van groot belang, vooral bij een storing of als er onderhoud op de reeds bestaande generatoren gepleegd moet worden. De centrale van Albina levert aan ruim 1054 klanten stroom.
Er is een behoefte analyse gemaakt van de 6 verzorgingsgebieden van de afdeling PG-RC met name: Albina, Moengo, Brokopondo, Coronie, Wageningen en Apoera. Dit heeft uitgewezen, dat de opstelling van de generatoren in de opwekcentrales van de afdeling PG-RC gewijzigd kan worden. PG-RC is druk doende deze aanpassingen in de Centrale te Albina door te voeren vanwege de verhoogde vraag naar energie voor huishoudens, bedrijven, winkelcentra en het streekziekenhuis dat dit jaar zal worden opgeleverd. Hiermee heeft de EBS ingespeeld op een projectie van de groei in dit gebied voor de komende vijf jaren. Op wat kleine technische zaken na, kan de Catterpillar machine in maart dit jaar in gebruik worden genomen.

error: Kopiëren mag niet!