Berenstein wil SRD 150 heffingskorting op loonbelasting

Vakbondsleider Robby Berenstein maakt zich sterk om de heffingskorting van SRD 50 op de berekende loonbelasting voor alle werknemers op te trekken naar SRD 150. De korting is nodig om loontrekkers, die door de financieel/economische situatie in de knoei zijn geraakt, uit de knel te helpen. De verhoging van de prijzen voor brandstof en nutsvoorzieningen, de devaluatie van de Surinaamse munt en andere maatregelen, hebben geleid tot de verdere verarming van de samenleving. Daartegenover is er geen toename van de inkomsten van werknemers, geen stimulering van de productie en geen verlichting van de belastingen.
De Raad van Vakcentrales (Ravaksur) wenst zo spoedig mogelijk met vicepresident Ashwin Adhin rond de tafel te zitten om dit onderwerp, dat al jaren onderwerp van gesprek is, nu eens eindelijk af te ronden. Berenstein: “Er wordt al veels te lang onderhandeld. Met vicepresident Adhin was afgesproken dat de Belastingdienst, het ministerie van Financiën en Ravaksur voor 25 januari zich zouden buigen over de materie. Daar is niets van terecht gekomen”.
Ravaksur werkt er ook naar toe om de regering zover te krijgen, de loonschijven aan te passen om de belastingdruk geringer te maken voor mensen met een lager inkomen vooral. Het formeel standpunt van de vakbeweging is bekend, de aanpassing van de loonschijven wordt gezien als belangrijker en voordeliger dan loonsverhoging die het betalen van nog meer belasting met zich meebrengt voor loontrekkers. Berenstein zegt verder, dat de regering er beter aandoet te werken aan een betere belastinginning bij de omzetbelasting, onroerend goedbelasting, de informele sector en de kleinschalige goudwinning. “De loontrekker betaalt al voldoende belasting.”

error: Kopiëren mag niet!