De Watergroep bouwt waterproductiecentrum in Suriname

Waterzuiverings instalatie Laarwijk‘De Watergroep’, een Belgisch waterbedrijf, bouwt in opdracht van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen te Laarwijk in district Commewijne een waterproductiecentrum met state-of-the-art-technologie, dat drinkwater zal leveren op basis van oppervlaktewater uit de Surinamerivier. Het contract voor dit project is op 29 januari ondertekend. De Watergroep staat in voor de bouw van een innameconstructie op de Surinamerivier en een waterproductiecentrum compleet met een capaciteit van 500 kuub per uur. De SWM zal zorgdragen voor de aanleg van het buizennetwerk. Medewerkers van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij zullen in België worden opgeleid om de installatie te beheren. De Watergroep zal de exploitatie minstens gedurende 10 jaar na oplevering begeleiden. Indien nodig is er ruimte voor uitbreiding van het waterproductiecentrum en opvoering van de capaciteit.
Directeur Marlon Oosterling van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij zegt desgevraagd dat met de bouw van het waterproductiecentrum een bedrag van ruim SRD 4.500.000 gemoeid is. De bouw- en constructiewerkzaamheden zullen anderhalf jaar duren. Met de waterproductie van het Waterproductiecentrum Laarwijk en dat van het SWM-Onderstation Meerzorg krijgen de inwoners van Commewijne in de toekomst met 1000 kubieke meters per uur voldoende consumptiewater. Het is niet het eerste project van De Watergroep in Surinaamse. Het bedrijf heeft eerder te Galibi in het district Marowijne de drink- en afvalwatervoorziening op zich genomen. Oosterling deelt ook mee dat er in Powaka en omgeving weer voldoende consumptiewater uit de kraan stroomt. De bestaande waterbronnen in dat gebied waren opgedroogd. Er zijn 7 nieuwe bronnen aangeboord.

error: Kopiëren mag niet!