CUS verzorgt trainingen ter ontwikkeling textielsector

In de periode van 12-23 oktober 2015 heeft de Competitiveness Unit Suriname (CUS) trainingen verzorgd ter stimulering van de groei en ontwikkeling van de textielsector in Suriname. Op donderdag 11 februari 2016 zal de terugkomdag worden gehouden, waarbij Kees Wicherts een presentatie zal houden met als titel “Surinaamse textielproductie professionaliseren voor nationale en internationale expansie”. De presentatie zal verzorgd worden in de vergaderzaal van het ministerie van Handel en Industrie. Tijdens de inleiding zal Kees Wicherts zijn ervaringen delen ten aanzien van productkennis, productiemethoden, efficiënt werken, routing, werkwijze, kwaliteitsbewaking, scholing en tijdsbewaking.
Verder zal men overgaan tot het formeren van een werkgroep ‘Ontwikkeling Textielsector in Suriname’. De leden zullen vertegenwoordigers zijn van de diverse stakeholders. Deze werkgroep zal als trekker moeten functioneren en zal als belangrijkste taak moeten hebben de opstelling van een concept actieplan, met daarbij horende begroting ter uitvoering van het voornemen opgenomen in het verslag van de trainingen. Verder zal de werkgroep belast zijn met het opzetten en versterken van het netwerk en de communicatie (structuur) voor o.a. meer betrokkenheid, ondersteuning en coöperatie, indiening van het conceptactieplan en -begroting bij de daartoe bevoegde autoriteit voor ‘endorsement’ en tevens voor (co) financiering van de uitvoering en verder ook structuur ontwikkelen en opzetten voor uitvoering van het aangenomen actieplan. De werkgroep zal uiterlijk binnen twee weken na formatie de eerste vergadering houden, waarbij een vergaderrooster en een werkplan met onder meer een tijdlijn en taakverdeling zal worden opgesteld. Het ligt in de bedoeling een bijdrage te leveren aan de groei en ontwikkeling van de textielsector in Suriname.
Textielindustrie meer concurrerend maken
Het doel van deze workshop was om de textielindustrie meer concurrerend te maken. Verder wil men de economische diversificatie, vrouwelijk ondernemerschap en clustervorming bevorderen. Buiten technische leerstof is er veel aandacht besteed aan innovatieve mogelijkheden en samenhang van competenties binnen een onderneming. Aan de workshop hebben ongeveer 28 deelnemers geparticipeerd. Alle deelnemers ontvingen een cd met daarop de presentaties van de workshop.

error: Kopiëren mag niet!