Tweede en derde verhoging water komt wel

Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft gisteren in het parlement aangegeven dat de tweede en derde verhoging van het watertarief wel zal komen. ‘De rek met de prijs van water zit erop. We kunnen niets anders doen dan de tarieven verhogen’, zei Dodson tijdens de begrotingsbehandeling. In tegenstelling tot water zijn de prijzen van stroom van de 2de en 3de fase wel aangehouden. Dodson gaf verder aan dat de aansluitkosten van water net als die van stroom kosteloos zal zijn voor de normale huishoudens. ‘Huizen met zwembaden en industrieën zullen wel wat kosten moeten betalen. Verder zal een ieder naar verbruik betalen.’
Dodson is ook van plan om de EBS en SWM samen te laten optrekken als het gaat om voorlichting en ook de beveiliging van objecten. ‘We gaan dit stimuleren. Ook qua dienstverlening, door middel van dienstencentra en incassokantoren, gaan beide bedrijven zoveel mogelijk samenwerken. Binnenkort komen er enkele nieuwe incassokantoren in de districten’, deelde Dodson mee.
De NH-minister gaf ook aan dat de Raad van Minister (RvM) goedgekeurd heeft de instelling van de Commissie Basistarieven Nutsvoorzieningen. In deze commissie zitten mensen van NH, Ravaksur en bedrijfsleven samen met deskundigen van SWM en EBS. De commissie, die voor 1 jaar is benoemd, moet duidelijkheid brengen in de tarieven en die vaststellen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!