President Bouterse zal oordelen over ontslag dc Pollack

Dc Remy Pollack
Dc Remy Pollack
President Desi Bouterse zal binnenkort een besluit nemen ten aanzien van de illegale verkavelingswerkzaamheden van districtscommissaris Remy Pollack te Montressor. Dit zei minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling dinsdag tijdens de begrotingsbehandeling van De Nationale Assemblee (DNA). Dikan zei dat de burgervader zich ondertussen al zijn verweer bij hem heeft gevoerd en dit verweer gelijk is opgestuurd naar het staatshoofd, die op zijn beurt moet beslissen welke maatregelen tegen Pollack genomen zullen worden. De Stichting ‘Plekje in het Paradijs’, die tot voor kort nog door districtscommissaris Remy Pollack werd geleid, is illegaal bezig geweest door zonder medeweten van RGB grondactiviteiten uit te voeren.
De dc kwam enkele weken terug in opspraak nadat enkele burgers hem beschuldigden van malafide handelingen met gronden in Commewijne. Pollack zou naar verluidt in zijn hoedanigheid als stichtingsvoorzitter geld hebben ontvangen van personen, die in ruil daarvoor in aanmerking zouden komen voor een stukje grond. Een deel liet via de media weten dat het nimmer een stukje grond heeft gehad en eiste zijn geld terug. Het gaat om bijna driehonderd hectare in Montressor. Nadat de gedupeerden schriftelijk hun beklag deden bij het parlement, de president en het ministerie van RGB, toog RGB-minister Steven Relyveld direct naar het gebied. Hij merkte dat er al verkavelingswerkzaamheden gaande waren. “Erger nog, het blijkt dat grote delen van het gebied eigendomsterreinen zijn van derden en dat ga je hebben als je de minister die belast is met grondzaken niet erbij betrekt”, zei de bewindsman eerder in het parlement. De gronden zijn volgens Relyveld nog niet uitgegeven. Het stuit hem tegen de borst dat er wel gelden zijn ontvangen. Relyveld heeft donderdag wederom benadrukt dat de stichting niet door mag gaan met de activiteiten.
FR

error: Kopiëren mag niet!