IBO om wetenschappelijk onderwijs te stimuleren

IBO3Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) organiseert in samenwerking met het Basic Education Improvement Program (Beip) het Innovatie in het Basisonderwijs (IBO) Festival. Het doel van dit festival is om kinderen in een vroeg stadium kennis te laten maken met het wetenschappelijk en het technisch onderwijs.
Leerlingen zullen de kans krijgen om verschillende experimenten uit te voeren die te maken hebben met wetenschap, technologie, engineering, taal, kunst & cultuur en reken/wiskunde. Fablab zal ook participeren tijdens het festival om de kinderen verschillende proeven te laten uitvoeren. De studenten van de opleiding ICT in Education van het Instituut voor de Opleiding van Leraren zullen de kinderen assisteren bij het uitvoeren van de experimenten. Het ligt in bedoeling om deze activiteiten landelijk te organiseren. In maart zullen de districten Saramacca, Coronie en Nickerie worden aangedaan.
Het festival duurt drie dagen en zal plaatsvinden in de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF)-hal. Donderdag 11 en vrijdag 12 februari 2016 is het open van tot 08:00 uur tot 13:00 uur voor de scholen en van 17.00 uur tot 21.00 uur voor het publiek. Op zaterdag is het van 08.00 uur tot 13.00 uur open voor het publiek. De toegang is gratis.

error: Kopiëren mag niet!