Doekhie hekelt ‘names and faces’ bij verstrekken sociale bijstand

Assembleelid Rashied Doekhie (NDP) hekelt het feit dat al jaren in Nickerie on- en minvermogenkaarten worden uitgedeeld op basis van politieke kleur. Doekhie is er voorstander van dat herregistratie van sociale bijstand ook in Nickerie in plaats van alleen Paramaribo wordt uitgevoerd. Echter hoeft dat volgens hem niet als de oude situatie niet verandert. “Ik ben er wel voorstaander van dat mensen wat geld uitgeven en een dag verliezen om naar Paramaribo te komen en het juiste antwoord en hulp krijgen. Wij hebben de mensen daar het voordeel van de twijfel gegeven. Maar na zo een lange periode, wanneer mensen daar met rolstoelen komen en het personeel vindt dat de hulpbehoevende een andere politieke kleur heeft, worden deze mensen dan onheus behandeld.” Doekhie is blij dat Sociale Zakenminister Joan Dogojo voornemens is een oplossing in deze kwestie te brengen door een capabele, non-politieke persoon, als leidinggevende daar te plaatsen. Doekhie is wel blij dat de bewindsvrouw bezig is de zaak op te lossen. Hij wil dat om de mensen te helpen. Volgens Doekhie moet men begrijpen welke ‘mensen’ jaren het ministerie hebben geleid. Hoewel al deze mensen ook tot Surinamers moeten worden gerekend, vindt de politicus dat het systeem van names and faces voorgoed tot het verleden moet gaan behoren, zodat de arme mensen geholpen kunnen worden.
Heroriëntatie en behuiziging wijkkantoren aangekondigd
Volgens Dogojo zijn er 117.000 mensen in het bestand voor financiële bijstand. Van deze groep zijn echter slechts 2.000 verwerkt. De bewindsvrouw gaf aan dat zij in de planning zeker rekening zal houden met het overhevelen van de herregistratie naar de districten. Zij benadrukte dat in de opkomende periode verschillende wijkkantoren aan een evaluatie zullen worden onderworpen. “Wij hebben in de afgelopen periode verschillende districten bezocht en de omstandigheden waaronder de wijkkantoren zich bevinden zijn geen goede omstandigheden. Wij kondigen de heroriëntatie en behuizing van de wijkkantoren aan”, aldus de minister.
FR

error: Kopiëren mag niet!