Assembleeleden willen duidelijkheid over grootte wagenpark regering

De assembleeleden Amzad Abdoel, André Misiekaba en vicevoorzitter Melvin Bouva hebben dinsdag tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling erop opgedrongen dat de regering een duidelijk overzicht aan het parlement geeft over de grootte van haar wagenpark. “Het parlement kan geen goedkeuring aan de regering geven om over te gaan tot het aanschaffen van nieuwe dienstvoertuigen, terwijl de mensen niet eens goed kunnen omgaan met bestaande dienstvoertuigen”, stelde de NDP-fractieleider Misiekaba. Een voorbeeld volgens hem is de NV Energie Bedrijven Suriname (NV EBS) waar de nieuwe leiding onder leiding van zijn collega Rabin Parmessar maatregelen heeft getroffen, waardoor binnen een minuut meer dan 100 dienstvoertuigen vrij zijn gekomen. “De vp moet ingaan en aangeven wat het wagenpark van de overheid is. Dan pas kan DNA goedkeuring geven om nieuwe auto’s te kopen”, stelden Bouva en Abdoel ondersteunend.
Volgens vicepresident Ashwin Adhin is rapportage ten aanzien van voertuigen en brandstof reeds in het eerste rapport vastgelegd. Volgens Adhin is de eerste fase van inventarisatie al voorbij en is hij reeds overgegaan tot het instellen van een Task Force, die deze zaken moet onderzoeken. “Er moet wat zoek- en speurwerk worden verricht”, stelde hij. De vicepresident benadrukte dat de informatie er wel bestaat en deze zo snel als mogelijk opgestuurd zal worden naar de volksvertegenwoordiging.
FR

error: Kopiëren mag niet!