Melvin Bouva: “Het is een leugen dat ik Etnel viswijf heb genoemd”

Mevin BouvaMelvin Bouva, de vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), ziet de beschuldigingen als zou hij Patricia Etnel voor viswijf en marktvrouw hebben uitgemaakt als een leugen. Tijdens het actualiteitenprogramma Rashied Pierkhan’s Kal Aaj Aur Kal (KAAK) benadrukte Bouva dat hij de NPS-parlementariër slechts heeft gewezen dat zij niet onder de markt stond. Typerend dat de markt een drukke plaats is en DNA niet de plaats is om druk te zijn. “Ook al zou ik dat hebben gezegd, is het niet correct dat een collega DNA-lid zo tekeer gaat tegen een ander collega DNA-lid. Laat staan de vicevoorzitter van het parlement. Het moment waarop de vergadering was geschorst, was het duidelijk dat Etnel nog door ging door te praten en discussiëren met Tsang, maar tegelijkertijd in oogcontact met mij stond. Ik zei: wat doe je? Houd je rustig, je bent niet op de markt. Je bent niet op de markt! Als me collega dan zegt dat ze een viswijf mag zijn, is dat dan haar goed recht”, stelt Bouva. De DNA-vicevoorzitter benadrukte dat het bewijs terug te vinden zou zijn in de beeldopnames van het parlement. Hij betreurt het geval van de video-opnames van Etnel, maar zegt tegelijkertijd dat zulke kwesties niet uit te sluiten zijn in ’s lands vergaderzaal, omdat die als normale zaken worden gezien. “Er gebeuren veel meer informele zaken in DNA”, aldus Bouva.
“Hoe kan deze jongen zo liegen?”
“Hoe kan deze jongen zo liegen?”, zei Etnel in reactie op het commentaar van Bouva. Volgens de politica moet Bouva voortaan respectvol tot een vrouw praten. “Als hij mij geen viswijf heeft genoemd, ben ik misschien niet goed luisterend. Hij heeft het echter wel gezegd en heb ik hem daar duidelijk antwoord op gegeven.” Etnel benadrukte dat zij de eerstvolgende keer, wanneer Bouva haar zodanig verbaal aanvalt, naar hem zal toelopen. “Hij moet meer respect tonen en dan zal hij dat ook krijgen”, aldus de NPS-parlementariër.
FR

error: Kopiëren mag niet!