CBvS introduceert valutaveilingsysteem


De Centrale Bank van Surname is doende een systeem van valutaveilingen in het financieel bestel te introduceren waarbij de wisselkoers tot stand zal komen op basis van vraag en aanbod. De veilingen zullen eenmaal per week op een door de Centrale Bank te bepalen dag en tijd plaatsvinden. Op basis van het resultaat van die dag, wordt een gewogen gemiddelde koers bepaald voor de US-dollar, die zal gelden tot de volgende veiling. 
Tijdens een onderhoud van Bankpresident Glenn Gersie afgelopen vrijdagmiddag met de directies van de algemene banken, gaf hij een uitgebreide uiteenzetting van het toekomstige monetaire beleid en maakte hij melding van het voornemen om valutaveilingen in Suriname te introduceren om de evenwichtskoers van onze economie vast te stellen en vervolgens tot stabiliseren daarvan over te gaan. Ook legde hij uit hoe het systeem zal moeten werken en werd het veilingsysteem door deskundigen van de Bank op interactieve wijze direct gedemonstreerd. 
Het systeem van de veilingen is heel goed door de bankdirecties ontvangen. Alle steun en medewerking is door hen toegezegd om het geheel tot een gezamenlijk succes te maken. ‎

error: Kopiëren mag niet!