Somohardjo voor dinsdag gedagvaard

1Somohardjo (3).1Dinsdag moet partijvoorzitter Paul Somohardjo van de PL voor de rechter verschijnen. Hij is gedagvaard in de case die één der overlopers, Raymond Sapoen, tegen hem heeft aangespannen. Sapoen wordt bijgestaan door advocaat Nailah van Dijk, de dochter van Justitieminister Jennifer van Dijk-Silos. Eerder stelde de rechter Somohardjo in het gelijk door vonnis te wijzen dat de partijraad die Sapoen en Chitan heeft teruggeroepen, wel rechtsgeldig was.
De megarechtszaak die de PL samen met de NPS, VHP en de DNA-kandidaten Prem Sardjoe van de NPS en Barkat Mohab Ali van de VHP heeft aangespannen tegen het CHS, de leden van het CHS, de Staat Suriname, president Desi Bouterse en de districtscommissarissen van Wanica (Roliene Samsoedien) en van Saramacca (Laksminarain Doebay) is gisteren voorgegaan. Al de vorderingen zijn door de rechter afgewezen. Als argument werd aangedragen dat de verschillende personen ten onrechte voor het gerecht zijn gesleept. Somohardjo geeft in gesprek met Dagblad Suriname te kennen in overweging te nemen met zijn advocaat en de oppositionele partijen of er hoger beroep wordt aangetekend. Voorlopig wordt het vonnis op schrift afgewacht.
Hij verduidelijkt dat er geen kruistocht is aangespannen tegen de overlopers Sapoen en Chitan. Dat deze twee verraad hebben gepleegd en de PL-fractie hebben verlaten, is een feit. Het gaat om uitvoering van de Terugroepwet door het CHS. Somohardjo vraagt zich af waarom de rechter de eerdere vonnissen, waarin aangegeven wordt dat de twee leden door een rechtsgeldige partijraad zijn teruggeroepen, niet heeft meegenomen bij haar uitspraak. ‘Misschien uit angst of vrees’, aldus Somohardjo, die voorlopig de kat uit de boom kijkt.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!