Minister Dogojo kondigt Vrouwenraad aan

kokoriMinister Joan Dogojo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting(SoZaVo) heeft vandaag in het dorp Kapasikele in het district Brokopondo de lancering van een Vrouwenraad aangekondigd. De lancering hiervan zal plaatsvinden op 8 maart 2016, Internationale Dag van de Vrouw.
Vandaag was een bijzondere dag voor de vrouwen in Brokopondo. In aanwezigheid van onder meer president Desi Bouterse, de SoZavo-minister, Sieglien Burleson van Handel en Industrie, Soeresh Algoe van Landbouw Veeteelt en Visserin(LVV), DNA-leden en de districtscommissaris van Brokopondo, Yvonne Pinas werd de Agro Coöperatie Wi! Uma fu Sranan gelanceerd in het dorp Kapasikele.
Wi! Uma Fu Sranan is de producent van de Kokori Cassave Ontbijtpap. Dit product had de Coöperatie reeds in juli 2015 bij Choi Noord gelanceerd.
Minister Dogojo schonk een cassaveverwerkingsmachine aan de Coöperatie. Dit moet de productie van de kokori meel versnellen. Diverse sprekers waren van mening dat zelfwerkzaamheid de basis is voor duurzame groei en zelfontwikkeling. De minister kondigde kort daarna meteen de lancering van de Vrouwenraad aan. Via deze raad zullen vrouwen ook inspraak hebben op het uit te voeren beleid.
Volgens districtscommissaris Yvonne Pinas is Kapasikele het eerste dorp in Brokopondo die ontwikkeling heeft gebracht op het gebied van de landbouw. Zij drukte daarom de aanwezigen op het hart dit initiatief van de Coöperatie aan te grijpen, omdat dit zal bijdragen tot verdere ontwikkeling van het land. Voorzitter Tania Lieuw-A-Soe van Wi! Uma Fu Sranan kon zich volledig hierin terugvinden. “ Met dit traject is bewezen dat Surinamers in staat zijn zelf ontwikkeling te brengen. Ik hoop dat dit initatief een stimulans is. Er is nog een lange weg te gaan, maar er is geloof in het harde werk van Surinamers”, moedigde ze aan.
President Bouterse sprak van een mijlpaal. Volgens het Staatshoofd is wederom gebleken dat Suriname in staat is de voedselschuur van de regio te worden.

error: Kopiëren mag niet!