“Drugsgebruik heeft mijn zoon vernietigd”

“Drugsgebruik heeft mijn zoon vernietigd”, zei de vader van de 22-jarige Nasario L. tegenover kantonrechter Rewita Chatterpal. Volgens de getuigende vader is zijn zoon steeds erger aan het worden, sinds hij begonnen is drugs te gebruiken. Dit is waarom de verdachte op 23 november 2015 hem enkele steekverwondingen aan zijn rug heeft toegebracht en zelfs een andere persoon zwaar heeft mishandeld. Volgens de vader was hij die bewuste dag thuis en zag hij zijn zoon verhit op een bank zitten. Hij kreeg toen gelijk het gevoel dat iets mis was en de zoon wat gevaarlijke stappen zou kunnen ondernemen. Hij sloot terstond alle deuren van het huis en zette alle scherpe voorwerpen, zoals messen, in een ruimte waar deze niet te vinden zouden zijn. Echter gebeurde toch waarvoor hij vreesde. De zoon begon tekeer te gaan en zag kans een achtergelaten mes in de keuken te grijpen. Hij sprong via een raam naar buiten en begon tekeer te gaan. De vader, die hem probeerde tegen te houden, moest toen de messteken incasseren. ‘Ik vind het erg dat zoiets is gebeurd, omdat mijn zoon psychisch ziek is en onder behandeling is van het PCS. Wij zochten naar beterschap voor hem, maar nu zit hij in problemen”, stelde de vader. De verdachte gaf aan dat hij de vader had aangevallen, omdat die hem met kabels aan zijn rug had geslagen. Hij vond dat hij zich moest verdedigen. Deze zaak wordt op 1 maart verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!