Suriname in de greep van de misdaad!

Suriname is in de greep van de misdaad en komt er maar niet uit. De overheden van Suriname hebben het te druk met de eigenbelangen, waardoor zij geen oog hebben voor de vele onnodige slachtoffers die er regelmatig vallen. De sociale controle heeft plaats moeten maken voor de geldzucht. We lezen dagelijks de artikelen omtrent de criminaliteit, maar over de misdaad hoor of lees je niets en dat komt doordat de overheden nooit oog hebben gehad voor controlemechanismen om de misdaad te bestrijden. De ‘Ieder voor zich , God voor ons allen’ mentaliteit heeft ons mooi land Suriname in zijn greep.
Grote organisaties die de werkgelegenheid moeten stimuleren, doen juist het tegenovergestelde, namelijk: demotiveren. Ze gaan over lijken en het doet ze helemaal niets. Politici hebben het weleens gehad over machtsstaat en die hebben gelijk maar niet alleen door de overheden. Machtsmisbruik omwille van zelfverrijking komt dagelijks voor. Grote organisaties die hun naam lenen aan criminelen en wat doet de overheid??? Het houdt ze echt niet bezig.
De opsporingsinstanties zijn niet bij machte om dit aan te pakken. De georganiseerde misdaad aanpakken, is teveel gevraagd. Ze hebben de kennis en inzicht niet om dat te doen maar wat ook speelt is natuurlijk de bescherming van eigen belangen. De politie is zo ondeskundig dat zij een melding van de georganiseerde misdaad al vrij snel verwijst naar een advocaat terwijl die verdachte omstandigheden juist moeten worden aangepakt om een onderzoek naar in te stellen maar Helaas! De politie, meerdere advocaten, notarissen, missen het belangrijkste aspect van opsporen en dat is: logisch denken! Dat is een groot probleem in het land. Aan de andere kant lijkt het alsof we in dit land een eenheid hebben maar in feite zijn we een zeer verdeeld en zeer ingetogen volk. We wachten maar totdat er iemand opstaat die het gaat oplossen en dat is het onverantwoordelijke gedrag waardoor wij nooit een goede basis zullen leggen voor de toekomst.
Elke opsporingsinstantie die een melding krijgt van verdachte omstandigheden zou de zaak moeten oppakken en onderzoeken, maar doordat ze niet logisch kunnen nadenken, weet het volk niet meer waar naartoe te gaan met deze informatie waardoor de misdaad hand over hand toeneemt. Het gaat pas duidelijk worden als mensen het recht in eigen hand nemen. Er zijn zelfs al meerdere gevallen waaruit duidelijk is gebleken dat het al in die richting gaat, maar de overheid ziet het niet en zal het nooit zien want de dollartekens en de eurotekens in de ogen beletten deze mensen om te zien wat de werkelijkheid is. Opsporingsinstanties in Suriname hebben een zeer laag denkniveau waardoor de kleine criminaliteit alleen wordt aangepakt en de grote misdadigers vrij rondlopen. Van de 8 advocaten die ik al heb gesproken, kan ik met zekerheid zeggen dat ze zeer ondeskundig zijn en niet de verantwoordelijkheid opbrengen die hun functie van hen vereist.
Laten we elkaar niet voor de gek houden hoor, maar velen in dit land weten dat advocaten eerder gaan voor het grote geld dan voor hun verantwoordelijkheid. Hoe moet het nu met al die mensen die een advocaat niet kunnen betalen?? De grote misdadige organisaties weten dat en drukken deze mensen in de hoek om hun eigendommen te kunnen veilen. Ze hebben zelfs hun mannetjes in Nederland die de goederen op de veiling opkopen. Ik hoop deze misdaad met feiten binnenkort te kunnen publiceren, zodat het volk kan zien waar ze in beland zijn.
De overheid wil ik een goede nachtrust toewensen!
Rebien

error: Kopiëren mag niet!