Politie Leiding vindt gestolen brandkast

De politie van Leiding 9A kreeg woensdagavond rond 21.15 uur melding betreffende een diefstal c.q. inbraak bij een supermarkt aan de Commissaris Weytinghweg. Het betreft een woning annex winkel. Ter plaatse aangekomen, vernam de politie dat de eigenaar van de supermarkt samen met zijn zes arbeiders bezig was op de benedenverdieping met werkzaamheden. Op de bovenverdieping heeft de eigenaar enkele slaapkamers. Terwijl zij beneden bezig waren, werd er boven ingebroken. De daders zijn via de achterzijde naar binnen gedrongen. Een arbeider, die toevallig naar boven ging, merkte dat de kamerdeuren allemaal open stonden. Zij sloeg alarm waarna de eigenaar op controle uitging. Het bleek dat een brandkast met daarin waardevolle bezittingen was weggedragen. De gealarmeerde politie volgde de vluchtweg van de verdachten. Bijkans 40 meter verwijderd van de supermarkt werd de gestolen kluis aangetroffen. De inbrekers hebben de kluis niet open kunnen krijgen en hebben de buit gedumpt. Deze kluis was voorzien van een bepaalde code en de rovers hebben dat niet kunnen ontcijferen. Volgens de eigenaar hebben de inbrekers wat geld, dat in de slaapkamers was bewaard, en ook een mobiele telefoon meegenomen. De politie van Leiding heeft de kluis na de vondst afgestaan aan de rechtmatige eigenaar. Het onderzoek in deze zaak duurt voort. De daders zijn nog onbekend.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!