Parmessar eist intrekking vergunning roekeloze bussen

NDP-parlementariër Rabin Parmessar wil intrekking van de vergunning van bussen die roekeloos over straat rijden en mensenleven in gevaar brengen. Hij noemde het voorbeeld van bussen die op het trottoir rijden bij files. Hij was het niet eens met TCT-minister Andy Rusland die gisteren tijdens de begrotingsbehandelingen aangaf eerst bewijzen van bussen in overtreding te moeten hebben om op te kunnen treden. Rusland wil niet buiten de wet handelen. Parmessar counterde Rusland door te stellen waarom hij niet meteen actie onderneemt. ‘Er zijn toch buscontroleurs. Laat ze op straat staan en noteren welke bussen in overtreding zijn. Dan heb je toch meteen bewijzen. Wat is zo moeilijk’, vroeg Parmessar zich af. Rusland zei dat ze inderdaad gaan optreden tegen bussen die mensenlevens in gevaar brengt. ‘We gaan ze hard aanpakken, maar binnen de perken van de wet.’ Aan de Indira Gandhiweg is het dagelijks te merken hoe roekeloos lijnbussen kunnen rijden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!