Paul Somohardjo: ‘Ik ga mij niet laten verdraaien door Simons’

‘Ik ga mij niet laten verdraaien door Simons’, zegt Paul Somohardjo resoluut in gesprek met Dagblad Suriname. Gisteren heeft parlementsvoorzitter Jenny Simons een huishoudelijke vergadering belegd, waarin de fraudeleuze en vervalste uitgifte van stukken door het parlement aan de orde is gesteld. De PL-fractie, die wordt geleid door Somohardjo en waarin verder zitting hebben Ingrid Karta Bink en Willim Waidoe, heeft een schrijven gericht naar Simons. Daarin staat duidelijk vermeld dat de PL-fractie de noodzaak en het belang voor het beleggen van een huishoudelijke vergadering in het geheim niet inziet. In de brief staat aangegeven dat de vervalsing door het parlement reeds als een strafzaak is gedeponeerd bij het Openbaar Ministerie.
Somohardjo blijft erbij dat zij nimmer zijn weggelopen uit de vergadering. Hij heeft netjes een brief geschreven aan de voorzitter, zegt hij met klem. Tegenover Dagblad Suriname verklaarde hij voortaan heel alert en voorzichtig te zijn met de moves van de parlementsvoorzitter. Hij probeert zoveel mogelijk te voorkomen dat Simons geen misbruik van hem maakt voor haar eigen voordelen. ‘Ik ga mij niet laten verdraaien door Simons. Straks brengt zij een bandje naar buiten ten eigen voordeel’, aldus Somohardjo, die bijzonder op zijn hoede is. Volgens Somohardjo heeft hij de fraude die gepleegd is door het parlement, zien ontkennen door Simons. Van collega’s heeft hij gisteren vernomen dat Simons niet mals was tijdens de huishoudelijke vergadering. Zij probeerde leden van de oppositionele partijen continu monddood te maken.
In de megarechtszaak, die de PL samen met de VHP en de NPS aanhangig heeft gemaakt met betrekking tot de uitvoering van de Terugroepwet tegen Sapoen en Chitan, moet de advocaat van PL en de overige partijen vandaag schriftelijk antwoorden. Indien er geen producties meer door de tegenpartij worden aangeboden, kan er al donderdag of vrijdag vonniswijzing plaatsvinden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!