Dronken autobestuurder rijdt EBS-mast omver

Dronken autobestuurder rijdt EBS-mast omverMaandagochtend is een onbevoegde autobestuurder van een Toyota Vitz betrokken geweest bij een verkeersongeval aan de Warakoeweg in het politieverzorgingsgebied van Livorno. Uit het onderzoek blijkt dat de bestuurder met enkele vrienden was gaan ‘chillen’. Hij reed over de bovenvermelde straat en iets voorbij het voetbalveld verloor hij de controle over het stuur. Hij heeft daarbij een EBS-mast omver gereden. Ten tijde van het ongeval zaten drie personen in de wagen, inclusief de bestuurder. Op aanvraag van de politie kon de bestuurder de gevraagde bescheiden niet overleggen. Hij is niet in het bezit van een rijbewijs. Bovendien reed hij onder invloed. Hij blies 815 microgram alcohol. Omdat er geen sprake is van zwaar lichamelijk letsel, is de dronken bestuurder niet in verzekering gesteld. Hij zal wel een forse boete betalen voor de overtreding en ook voor de schade aan de EBS-mast. Op het rijden zonder een geldig rijbewijs staat een boete van SRD 750. Dit ongeval komt de bestuurder dus heel duur te staan. Hij moet immers voor alle kosten opdraaien.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!