Braziliaanse verdachte wacht al 3 ½ jaar op vonnis

De Braziliaan Rodrigues B. wacht al langer dan 3 ½ jaar op een vonnis van de kantonrechter. Tijdens de voortzetting van zijn strafzaak maandag uitte hij duidelijk zijn misnoegen tegenover kantonrechter Ingrid Chhangur-Lachitjaran. Volgens de verdachte, die samen met twee van zijn landgenoten terecht staat voor een beroving in het binnenland, is het een kwalijke zaak dat hij als verdachte geen zekerheid heeft in welke richting zijn zaak gaat, terwijl het Openbaar Ministerie een strafeis van 12 jaar tegen hem en zijn comparanten heeft gedaan. Hij blijft erbij onschuldig te zijn en niets af te weten van de beroving. “De politie heeft na onderzoek slechts een flashlight en twee gouden kettingen bij mij gevonden. Is dat bewijs dat ik verdachte ben? Ook de benadeelden gaven eerst aan mij niet te kennen. Achteraf komen zij wel aangeven dat zij mij herkennen. U ziet zelf dat de verklaringen niet consistent zijn”, stelde Rodrigues, die zonder hulp van een tolk probeerde zijn relaas te doen. De verdachte zei in zijn laatste woord dat hij ook niet meer weet wat hij aan zijn familie en gezin moet zeggen over deze kwestie. Hij vindt dat hij hierdoor onnodig een slechte naam aan zijn familie geeft. Op 7 maart komt een uitspraak.
FR

error: Kopiëren mag niet!