Aedes muskiet toch niet de oorzaak voor baby’s geboren met hoofdafwijkingen

In het najaar van 2014 heeft de Braziliaanse minister van Volksgezondheid aangekondigd dat er een nieuwe ‘Tdap injectie’ verplicht gesteld werd voor alle aanstaande moeders. Archieven laten zien dat alle moeders met baby’s met een geboorteafwijking dit nieuw geformuleerde vaccin tijdens de zwangerschap kregen. De tijdigheid van het Tdap vaccin en de stijging van aangeboren afwijkingen zijn meer dan alleen een beetje toeval. De gevolgen van dit niet-geteste vaccin worden onder het tapijt geveegd. In 2015 kreeg het Vanderbilt Vaccine Research Program, een US$ 307.000 subsidie van de Bill & Melinda Gates Foundation om de immuunrespons van de zwangere vrouwen die het Tdap (verlaagde dosis acellulaire kinkhoestvaccin gecombineerd met tetanus en difterie toxoïden) vaccin kregen toegediend, te bestuderen. Men kan de ruwe resultaten niet vinden. Het Tdap vaccin is nooit voor gebruik tijdens zwangerschap veilig bewezen. In feite is Tdap geclassificeerd door de FDA als een Klasse C drug, die niet een veilige keuze is tijdens de zwangerschap.
Brazilië zegt dat het 220.000 soldaten zal mobiliseren om het Zika-virus te bestrijden. Soldaten worden bevolen om te gaan van deur tot deur om insecticiden in wijken te spuiten om te helpen de muggen te doden. De regering van het zuiderbuurland zegt dat het muskietengel zal distribueren naar zo’n 400.000 zwangere vrouwen. Ambtenaren in El Salvador, Colombia en Brazilië hebben ook gesuggereerd dat vrouwen stoppen met zwanger raken tot de crisis voorbij is.
De Aedes mug is ’s werelds meest dominante uit de diverse muggen. Meer dan 4.000 baby’s zijn inmiddels geboren in Brazilië met gekrompen hersenen sinds 1 november 2015. Brazilië kent ongeveer 150 gevallen van dit soort aangeboren afwijking per jaar. Maar de recente cijfers geven aan dat er een enorme stijging van dit aantal heeft plaatsgevonden. Hoewel de Braziliaanse overheid het Zika-virus niet de schuld geeft voor deze enorme stijging van de abnormale aangeboren afwijkingen, blijven de feiten duidelijk. Doordat het virus al sinds 1948 bestaat is het nooit bekend geweest dat het geboorteafwijkingen veroorzaakt. In feite krijgt slechts 1 op de 5 mensen te maken met milde ziekteverschijnselen, waaronder griepachtige symptomen.

error: Kopiëren mag niet!