RvM keurt verlenging basiszorgverzekeringskaarten goed

foto persber verlenging basiszorgkaartenDe basiszorgverzekeringskaarten die in de periode 1 februari tot en met 31 maart komen te vervallen, worden verlengd. Dit zegt minister Joan Dogojo van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting(Sozavo). De minister had daartoe in aanwezigheid van haar collega Patrick Pengel van Volksgezondheid een bespreking met vertegenwoordigers van verzekeringsmaatschappijen en leden van het Uitvoerend Orgaan Basiszorgverzekering van het Kabinet van de Vicepresident. Minister Dogojo garandeert dat de zorg wordt gecontinueerd en benadrukt dat die groep verzekerden zich niet ongerust hoeft te maken.
Oproep verzekeringsmaatschappij afwachten
De bezitters van een Basiszorgverzekeringskaart zullen door hun respectieve verzekeringsmaatschappij worden opgeroepen wanneer zij hun nieuwe kaart kunnen afhalen. Op de cliënten wordt er een beroep gedaan om de pasjes daadwerkelijk op te halen wanneer zij zijn opgeroepen. Uit rapportages van de verzekeringsmaatschappijen blijkt dat nieuwe pasjes niet tijdig worden opgehaald.
Screening en opschoning bestand
In dit kader kondigde minister Dogojo meteen aan dat het bestand binnenkort gescreend en opgeschoond zal worden. Zij die onrechtmatig in het bezit van een Basiszorgverzekeringskaart zullen na screening uit het systeem worden gehaald. Die pasjes zullen worden ingetrokken.

error: Kopiëren mag niet!