Personeel Adek uitbetaald

Het ministerie van Financiën heeft vrijdagmiddag het geld voor uitbetaling van salarissen van het personeel van de Anton de Kon Universiteit van Suriname (Adekus) gestort op de rekening van het wetenschappelijk instituut. “Een heleboel mensen hebben al ontvangen. Het is geen issue meer. Het was maar een storm in een glas water. Ik denk dat er veel belangrijkere dingen zijn waar wij nu aan werken”, zegt Jack Mencke, voorzitter van het universiteitsbestuur aan Dagblad Suriname.
Het personeel van Adekus heeft vrijdag enkele uren het werk onderbroken om deel te nemen aan een spoed algemene ledenvergadering, omdat het salaris over januari tot vrijdag nog niet was betaald. Wat zeker niet uit het oog moet worden verloren, is dat de salarissen een aangelegenheid is van de overheid. Volgens Mencke zou er geen vuiltje aan de lucht zijn betreffende het systeem van de uitbetaling. Indien er verandering in het systeem zou moeten komen, is dat een aangelegenheid van de overheid.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!