Keshopersad Gangaram Panday betreurt geval dochter waarnemend korpschef

De dochter van de waarnemend korpschef, Agnes Daniel, is vrijdagmiddag betrokken geweest bij een aanrijding. Zij heeft in afwezigheid van haar moeder de dienstwagen gereden. Uit het onderzoek blijkt dat de dochter niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Zij reed de dienstwagen zonder toestemming van haar moeder. Volksvertegenwoordiger Keshopersad Gangaram Panday betreurt het dat deze zaken zich heden ten dagen nog voordoen. “Kinderen die verwend zijn, kunnen op een bepaald moment voertuigen nemen en ermee rijden. In dit geval hoeft het niet zo te zijn, dat de korpschef het voertuig aan haar dochter heeft gegeven, wetende dat haar dochter niet in het bezit is van een rijbewijs. De moeder is de hoogste persoon binnen het korps, die ervoor moet zorgen dat de regels in het land worden nageleefd. Het is een kwalijke zaak van het kind haar moeder op deze manier in problemen te zetten”, zegt Gangaram Panday. In dit geval zal volgens Gangaram Panday, die ook politieman is geweest, de waarnemend korpschef moeten opdraaien voor de kosten van reparatie van het voertuig van het korps.
Voertuigen werden gebruikt voor politieke doeleinden
Volgens Gangaram Panday worden dienstvoertuigen voor politieke doeleinden ingezet. Dit is volgens hem niet bij de waarnemende korpschef alleen, maar bij vele functionarissen die dienstvoertuigen onder zich hebben, het geval. “Ook bij parastatale instellingen krioelt het van zulke zaken, waarbij dienstvoertuigen oneigenlijk aangewend worden. Dienstvoertuigen worden gebruikt bij het aandoen van privéaangelegenheden. Indertijd werden dienstvoertuigen ook gebruikt voor politieke doeleinden”, stelt Gangaram Panday.
Politiefunctionarissen moeten alerter zijn
Het is volgens Gangaram Panday tot nu toe geen enkele regering gelukt om op deze situatie in te spelen. In het verleden heeft men geprobeerd om voor elk dienstvoertuig regels vast te stellen. Men moest de kilometerstanden noteren als men voor een dienst uitreed en aangeven voor wel doel men het voertuig op een bepaald moment gebruikte. Op grond daarvan kreeg men naderhand toestemming om een bepaalde hoeveelheid benzine te tanken. Dit systeem heeft volgens de volksvertegenwoordiger niet lang gewerkt. “Dit, omdat de politie belast was met de controle. Het bleek dat velen de voertuigen oneigenlijk gebruikten en voertuigen op den duur naar binnen werden gehaald. Toen men zag dat de politie zonder aanzien des persoon auto’s naar binnen bracht, werd er water bij de wijn gedaan en mocht de politie niet meer optreden”, legt Gangaram Panday uit. Gangaram Panday adviseert dat iedere functionaris die een auto onder zich heeft, ervoor moet zorgdragen dat zijn of haar voertuig niet door een andere wordt bestuurd en alleen voor de desbetreffende diensten wordt ingezet.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!