Intelligentie wordt in ‘Jaar van de Aap’ meegenomen in relatie Suriname-China

De woorden ‘slim en intelligent’ worden in het ‘Jaar van de Aap’ meegenomen in de verdere versterking van de relatie tussen Suriname en het volksrepubliek China. Namens de regering bracht vicepresident Ashwin Adhin vrijdag 29 januari de felicitaties en de gelukwensen voor 2016 over, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Chinese ambassade in Paramaribo. De vicepresident gaf aan dat de regering de intentie heeft om de relatie met China op een hoger niveau te tillen. Alle ondersteuning binnen het raamwerk van de economische technische samenwerking vanuit de Volksrepubliek China wordt gewaardeerd. Over enkele maanden, op 28 mei, herdenken Suriname en China de 40-jarige relatie. Voor de eerste keer heeft ambassadeur Yang Zigang de receptie gehouden in zijn residentie. Hij noemde enkele successen van zijn land in 2015. Met een groeitempo van 6,9% overstijgt het BBP van China de 1 biljoen USD (10.000.000.000.000). Ondanks de huidige internationale economische omstandigheden is er sprake van een hoge economische groei ten opzichte van grote economieën en droeg het land in 2015 met meer dan 25% bij aan de wereldwijde economische groei. De ambassadeur bemoedigde de nieuwe immigranten om zich te integreren en de gesproken talen in Suriname aan te leren.
Adhin benadrukte dat wij allen slim en intelligent genoeg zijn om de beste oplossingen te bedenken voor de huidige en toekomstige uitdagingen. Volgens hem heeft de 40-jarige relatie tussen de twee landen steeds ervoor gezorgd dat de twee landen dichter bij elkaar zijn gekomen. De vicepresident is ervan overtuigd dat de toekomst veelbelovend eruit ziet. Het is een goed jaar, dat goed is begonnen. Het ‘Jaar van de Aap’ vangt op 8 februari aan en is door de regering uitgeroepen tot een nationale vrije dag.
FR

error: Kopiëren mag niet!