Rusland: “Bouva en Tsang hebben Etnel uitgelokt, gefilmd en beelden op Facebook gedeeld”

RuslandNPS-topman Gregory Rusland is niet te spreken over de handeling van vicevoorzitter Melvin Bouva en NDP-parlementariër Stephan Tsang donderdag. Deze DNA-leden zouden Patricia Etnel op een zeer laffe manier hebben uitgelokt om bepaalde harde uitlatingen te doen, dit daarna met een mobiele telefoon hebben gefilmd en het vervolgens in een rap tempo op Facebook hebben gedeeld. “Deze zaak heeft zich voorgedaan tijdens de schorsing, waarbij Etnel inging op reacties van een coalitielid, met name vicevoorzitter Bouva. Ik heb inderdaad gezien dat de heer Tsang zijn telefoon tevoorschijn heeft gehaald en alleen mevrouw Etnel heeft gefilmd. Dus niet de handelingen van de heer Bouva, die achter hem stond en ook bezig was. De beelden waren binnen 10 minuten op Facebook geplaatst met de kennelijke bedoeling om haar als persoon schade toe te brengen.” Volgens de NPS’er kan deze handeling ook aangeduid worden als een dieptepunt in de parlementaire geschiedenis, waarbij leden van de assemblee zo te werk gaan. “U zult zich kunnen voorstellen dat er nu een situatie ontstaat dat je anywhere in DNA door coalitieleden gefilmd wordt om bepaalde momenten te gebruiken om het in een ander context te brengen. Iets, dat niet waar is naar de bevolking toe.” Volgens Rusland moet het imago van het college worden beschermd.
Mensen van de Centrale Markt zijn hard werkende Surinamers
De NPS-fractieleider benadrukte dat hij het zweer kwalijk vindt dat de DNA-voorzitter Etnel vergeleken heeft met iemand die onder de markt zou zijn. ‘Mevrouw Etnel, het is geen Centrale Markt hier’, stelde Geerlings-Simons donderdag toen zij de reactie van de NPS’er storend vond. Rusland vindt dat de DNA-voorzitter hiermee alle hardwerkende mensen van de Centrale Markt onnodig heeft willen vernederen. “Als wij gaan praten over de zaak van de marktvrouwen, dan zijn wat de NPS betreft de marktvrouwen een belangrijke doelgroep in de samenleving. Het zijn mensen die keihard werken om hun kinderen en familie te kunnen verzorgen en eten te geven. Wanneer een situatie zich voordoet, waarbij een assembleelid, in dit geval Etnel, uitgelokt wordt door een coalitielid die zegt: ‘Jullie doen als marktvrouwen’, dan neemt mevrouw Etnel het op voor die groep die het bijzonder moeilijk heeft op dit moment. Wij moeten trots zijn op Etnel. Het is echter een dieptepunt als coalitieleden denken dat marktvrouwen een minderwaardige groep zijn in deze samenleving en DNA in tijden van problemen, leden vergelijkt met marktmensen. De marktvrouwen hebben verstand en werken keihard om het hoofd boven water te kunnen houden. Het zijn djadja oema’s in Suriname!”, aldus de NPS-voorzitter.
FR

error: Kopiëren mag niet!