Suriname nummer 6 op lijst van landen met hoogst aantal zelfmoorden

Volgens de World Health Organization (WHO) pleegt er om de 40 seconden iemand zelfmoord ergens in de wereld. Terwijl de meeste landen met hoge zelfmoordcijfers arm zijn, zijn er ook een paar verrassende, hoog ontwikkelde en rijke landen, die zeer hoog in deze trieste statistiek rangschikken. Plegers van zelfmoord komen over het algemeen 3 keer vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. De meest voorkomende methoden bij zelfmoord zijn vergiftiging, verhanging en het gebruik van vuurwapens. Op deze lijst staat Suriname op nummer 6. Suriname is slechts 1 van de 2 Zuid-Amerikaanse landen, die zijn gerangschikt in deze trieste statistiek. Bevolkt door net iets meer dan 570.000 mensen, is Suriname het kleinste land op het continent, maar de bewoners zitten met talloze belangrijke sociale en economische problemen. Armoede, huiselijk geweld, alcoholmisbruik, hoge werkloosheid en andere factoren zijn onder andere enkele redenen waarom meer dan 44 mannen en bijna 12 vrouwen uit 100.000 Surinamers zelfmoord plegen elk jaar. Dit staat in het rapport over de 25 landen met het hoogste zelfmoordcijfers.
Guyana staat op nummer 1
Guyana staat in voornoemde lijst op de eerste plaats. In Guyana komen volgens de cijfers de meeste zelfmoordgevallen voor. Guyana is de thuisbasis van ongeveer 740.000 mensen. De zelfmoordgevallen zijn hier 4 keer hoger dan het wereldwijde gemiddelde. Diepe armoede op het platteland, alcoholmisbruik en gemakkelijke toegang tot dodelijke pesticiden zijn de meest bekende oorzaken. Meer dan 44 van de 100.000 Guyanezen per jaar plegen zelfmoord.
De 25 landen met het hoogste aantal zelfmoorden in de wereld
De 25 landen met het hoogste aantal zelfmoorden in de wereld zijn van 1 tot 25: Guyana, Korea, Zuid Korea, Sri Lanka, Litouwen, Suriname, Mozambique, Tanzania, Nepal, Kazachstan, Burundi, India, Zuid Sudan, Turkmenistan, Rusland, Uganda, Hongarije, Japan, Wit Rusland, Zimbabwe, Bhutan, Soedan, Comoren, Oekraïne en Polen.

error: Kopiëren mag niet!