Tuinbouw op Zaailand Internaat voor eigen consumptie

Frank van Cooten, diensthoofd Zaailand Internaat te Zorg en Hoop, bewondert de pas opgezette groentetuin. Op de achtergrond een plantenkas, die is gedoneerd door het ministerie van LVV
Frank van Cooten, diensthoofd Zaailand Internaat te Zorg en Hoop, bewondert de pas opgezette groentetuin. Op de achtergrond een plantenkas, die is gedoneerd door het ministerie van LVV
Op weekbasis zal het Zaailand Internaat voor jongens uit verre districten minimaal SRD 500 besparen aan de aanschaf van levensmiddelen. De inwonende jongens van het studentenopvanghuis te Zorg en Hoop gaan zelf groente planten voor eigen consumptie. Eerder was het internaat afhankelijk van geleverde groente van de markt, welke de overheid al op weekbasis SRD 500 kostte. Het pas aangetreden diensthoofd, Frank van Cooten, zegt gretig gebruik te willen maken van de bijkans 300 m2 oppervlakte achtertuin om te planten en leghoorns te kweken. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft het centrum al een 12 bij 8 meter plantenkas gedoneerd. Het is gisteren door arbeiders opgezet in de grote tuin, die al van wied is ontdaan. Van Cooten, die van huis uit leerkracht is en ook eigen kostgronden beplant, is verheugd dat de jongens graag hun medewerking verlenen als hen het planten wordt aangeleerd. “Ik benut deze kans om hen te leren planten, zodat wij kunnen besparen nu. Als ze later zelfstandig wonen, dan weten ze hoe in hun eigen groente te voorzien. Het internaat heeft tot taak ook aan educatieve vorming te doen”, aldus Van Cooten. Hij zegt dat de tuin al duidelijk amsoi, antroewa, peper, tomaat, enz. kan leveren. “Ze zijn vers en niet bespoten met chemicaliën”, zegt het diensthoofd. Momenteel wonen er 71 jongens uit verschillende verre gebieden in het internaat.

error: Kopiëren mag niet!