Misiekaba: “We gaan niet toelaten dat die chaos hier wordt gebracht”

Misiekaba“Een privérechtszaak van de Pertjajah Luhur (PL) moet niet verplaatst worden naar De Nationale Assemblee (DNA). Zolang ik fractieleider ben, ga ik dat niet toestaan. We gaan niet toelaten dat die chaos hier wordt gebracht. Laat die groene tafel dat beslissen. Voor dat moment zullen wij niet handelen”, stelde NDP-fractieleider Andre Misiekaba kort nadat de commotie ontstond dat de griffie van het parlement stukken met betrekking tot de werkelijke weergave van de Pertjajah Luhur had vervalst. Misiekaba verwees naar de twee gevallen waarmee de NDP in Megacombinatie-verband in 2015 te maken had en wel met haar ex-leden Noreen Cheung en Charles Pahlad. “Het was lid Somohardjo die met bloemen naar Cheung was toegestapt om haar te feliciteren”, stelde Misiekaba.
“Wij begrijpen de frustratie van Somohardjo. Hij krijgt zijn zin niet in een privérechtszaak. Wij bemoeien niet met de privérechtszaak van het lid Somohardjo en zijn twee leden. Somohardjo moet zijn rechtzaak gaan uitvechten daar waar het thuis hoort en niet hier. Bovendien positioneert elk DNA-lid zich zoals hij dat wil. Ik zeg dit, omdat een lid zich positioneert conform het ordereglement, zoals hij of zij dat wil”, aldus Misiekaba.
FR

error: Kopiëren mag niet!