78-jarige vrouw buiten levensgevaar

De 78-jarige vrouw die woensdagmiddag een hagelinslag aan haar voorhoofd opliep, verkeert momenteel buiten levensgevaar. Zij ligt nog in het ziekenhuis. Zij raakte afgelopen woensdag verwond toen een juwelier die beroofd werd, met zijn jachtgeweer meerdere schoten loste. De juwelier had op dat moment een achtervolging ingezet op twee rovers, gezeten op een bromfiets. Kort voor dit incident had een van de rovers een etalagekast in de juwelierszaak stuk geslagen. Hij griste daarna de gouden sieraden en vluchtte ermee weg op een gereedstaande bromfiets. De juwelier die dit merkte, zette een achtervolging in met zijn wagen. Hij probeerde op de rijdende daders te schieten. Per ongeluk hebben hagels van één van de afgevuurde schoten een onschuldige vrouw getroffen aan haar hoofd. Zij zat op dat moment op haar erf. Ook een voertuig op haar erf werd geraakt door de hagels. De politie van Latour die ter plekke verscheen, nam de hamer en de valhelm van de voortvluchtige verdachte in beslag. Ook het jachtgeweer van de juwelier werd in beslag genomen. De gewonde vrouw werd per eigen gelegenheid naar het ziekenhuis vervoerd. In het belang van het verdere onderzoek is de 33-jarige schutter in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak duurt voort. De rovers zijn nog voortvluchtig.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!