SRD 318.000 achterstand in betalingen districtscommissariaat Commewijne

Dikan werkbezoek Commewijne.1Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft dinsdag tijdens zijn eerste werkbezoek aan Commewijne zich laten informeren over het reilen en zeilen in het district. Tijdens de rondleiding op het districtscommissariaat stelden hij en zijn gevolg zich op de hoogte over de omstandigheden waaronder de ruim 400 ambtenaren van zijn ministerie aldaar werken. Districtscommissaris Remy Pollack en zijn medewerkers drongen bij de bewindsman er vooral op aan om werk te maken van de bevorderingen, waarop belanghebbende ambtenaren al jaren wachten. Het tekort aan een districtssecretaris en ander leidinggevend personeel werd aangekaart. Minister Dikan deed de toezegging om met voortvarendheid te werken aan de bevorderingen.
Districtscommissaris Pollack had het ook over de behoefte aan bureaus, meubilair, apparaten waaronder computers en airconditioners, en kantoorbenodigdheden. De minister wees op de precaire financieel-economische situatie waarin Suriname verkeert en zei dat afhankelijk van de ruimte die de nog goed te keuren begroting 2016 biedt, gewerkt zal worden aan verbetering.
De districtscommissaris zei dat de SRD 1.400.000 bij lange na niet voldoende is om het district efficiënt te kunnen besturen is er op zijn minst SRD 4 .500.000 nodig. Het Districtsmanagementteam doet al het mogelijke om met de beschikbare middelen het maximale te bewerkstelligen, daarom worden projecten en diensten zorgvuldig gemonitord en geëvalueerd.
Tijdens het ministerieel bezoek werd bekend dat het districtscommissariaat Commewijne over het dienstjaar 2015 SRD 318.000 aan nog te betalen rekeningen heeft.

error: Kopiëren mag niet!