Simons verdaagt emotievolle DNA-vergadering

simonsDe DNA-vergadering van vandaag was heel emotioneel. Rond 10.00 uur zou de regering beginnen met de beantwoording van de vragen in de tweede ronde van de Begrotingsbehandelingen. Echter, dit alles werd verstoord door de eventuele knoeierij met een authentiek stuk van de DNA, dat ontdekt werd door PL-voorzitter Paul Somohardjo. De namen van de PL-dissidenten Raymond Sapoen en Diepak Chitan kwamen plotseling wel voor op de stukken die de advocaat van Sapoen gebruikte in een rechtszaak. Somohardjo ging verhaal halen bij DNA-voorzitter Jenny Simons en precies daar begonnen de emotionele buien over en weer. In plaats van te vergaderen, koos Simons een spoed fractieoverleg te plegen. Uren na dit overleg, werd rond half 3 een aanvang gemaakt met de openbare vergaderng. Somohardjo die meteen het woord kreeg, begon meteen verhaal te zoeken bij Simons over de eventuele fraude door de griffie van de DNA. Simons was niet van plan over deze zaak te praten, maar Somohardjo drong steeds erop. Ook buiten de microfoon. Na een paar waarschuwingen werd Somohardjo uit de vergadering gezet door de politie. Hierna kwam er weer een urenlange schorsing. Rond 17.00 uur werd de vergadering verdaagd, zonder iets over de begrotingen gesproken te hebben. Simons gaf aan dat ze niet emotioneel was, anders had ze niet zo gehandeld. ‘Ik heb Somohardjo buiten gezet, om zijn gezondheid niet in het gedrang te laten komen’, aldus de DNA-voorzitter.

error: Kopiëren mag niet!