Parmessar aan HI: “Sluit de tent!”

Assembleelid Rabin Parmessar is het eens met zijn collega Erwin Linga dat het niet kan dat brandstof en andere spullen te Atjoni veel meer kosten dan in de stad en omstreken. “Waarom is benzine in Atjoni niet tegen dezelfde prijs als in Paramaribo? Nickerie is 200 plus kilometers verder. Ook Albina en Moengo zijn zoveel kilometers verder, maar zij hanteren dezelfde prijzen. Atjoni heeft ook een geasfalteerde weg. Ik vraag daadkrachtiger optreden vanuit de regering. Minister van HI, sluit de tent! Als er niet tegen dezelfde prijzen als in Paramaribo verkocht kan worden”, benadrukte Parmessar tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA).
Binnenland dumpplaats voor vervallen producten
Volgens Linga is het bekend dat prijzen in winkels en supermarkten omhoog zijn gegaan. De prijzen in de supermarkten in het binnenland waren volgens hem zelfs twee tot driemaal de prijs van de stad. Nu is de situatie nog erger. Ook heeft de parlementariër opgemerkt dat het binnenland gebruikt wordt als dumpplaats van vervallen producten. “Het BOG en Volksgezondheid zijn nergens zichtbaar”, stelde de politicus. Hij wil graag weten wat het beleid is van het ministerie van Handel en Industrie.
Volgens Parmessar beginnen de grote dingen bij de eerste stappen die wij zetten. Hij mist duidelijk het daadkrachtig optreden in deze. “Er zijn anderen die wel tegen dezelfde prijs kunnen verkopen. Waarom krijgen zij de kans niet?”, aldus Parmessar.
FR

error: Kopiëren mag niet!