Juwelier schiet tijdens achtervolging rovers, bejaarde burger in hoofd

De eigenaar N.M. (33) van de juwelierszaak op de kruising van de Coesewijnestraat en de Tyronneweg, heeft woensdagmiddag tijdens achtervolging van een rover in het wilde weg geschoten waarbij een 78-jarige vrouw aan haar hoofd is geraakt. Rond 13.00 uur is een man gewapend met een hamer de juwelierszaak binnengegaan en sieraden meegenomen. De verdachte is op een gereedstaande bromfiets weggereden. De eigenaar van de zaak heeft na de ontdekking een achtervolging ingezet met een jachtgeweer. Tijdens de achtervolging heeft hij vier keren op de rovers geschoten. Een van de schoten heeft een vrouw aan haar hoofd getroffen. Zij zat op dat moment op haar erf. Het 78-jarige slachtoffer is per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp. Daar is zij ter observatie opgenomen. De politie van Latour die hierover werd gewaarschuwd, heeft de eigenaar N.M. samen met het jachtgeweer overgebracht naar het bureau. Het jachtgeweer is wel gedekt met een vergunning. In het belang van het verder onderzoek acht het Openbaar Ministerie de aanhouding van de schutter, in deze de eigenaar van de juwelierszaak noodzakelijk.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!