Brunswijk eist terugname uitspraak ‘Marrongeboefte’

Abop-fractieleider Ronnie Brunswijk eist dat minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie de woorden ‘Marrongeboefte’ terugneemt. “Laat men niet beginnen om mij valselijk te beschuldigen dat ik op Abop-heksenjacht ben of Marronheksenjacht. Ik kan er niets aan doen als men geboefte Marrons geplaatst heeft op Juspol en dat die daardoor ontheven zijn.” Deze harde uitspraken deed minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie vrijdag 18 december 2015 tijdens de eerste ronde van de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). Brunswijk zei dinsdag in tweede ronde dat het om harde uitspraken gaat die de hamer van assembleelid Jennifer Geerlings-Simons gepasseerd hebben. “Deze minister van Justitie en Politie heeft hier in uw geacht college gezegd dat Marrons geboefte zijn: Ik kan er niks aan doen als er geboefte Marrons bij Juspol worden geplaatst. Het is uw hamer gepasseerd. Ik eis dat de minister haar woorden terugneemt”, stelde Brunswijk. De politicus wil ook weten waarom de naam van Ingrid Kindooi, de ontheven onderdirecteur van Vreemdelingenzaken, genoemd is als ‘de lijn van USD 1500 en USD 2000’. Hiermee werd gerefereerd aan de bedragen die verzoekers moesten betalen om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning.
“Wij hebben geboefte van alle rassen”
De assembleevoorzitter gaf aan dat zij de uitspraak had laten passeren, omdat de bewindsvrouw beschuldigd was dat zij mensen op grond van hun Marron etniciteit heeft verwijderd. “Wij hebben geboefte van alle rassen, daarom is het gepasseerd”, stelde de DNA-voorzitter. Om duidelijkheid te brengen, zal zij de handelingen door de griffie opvragen. Geerlings-Simons bleef erbij deze zaak niet tot een discussiepunt te willen maken. “Ik ben niet geïnteresseerd in een welles-nietes-zaak”, aldus de parlementsvoorzitter.
FR

error: Kopiëren mag niet!