Afgestudeerden Adek hebben het moeilijk binnen het korps

Een groep afgestudeerden van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, in dienst van de Korps Politie Suriname, is de behandeling vanuit de leiding van het korps al beu. De groep benaderde Dagblad Suriname om haar relaas te uiten. Blijkbaar is de groep ook nog bang voor rancune, gezien zij anoniem wenst te blijven. “Ik had 1 streep. Toen ik afstudeerde, kreeg ik middels een bijzondere bevordering een streep erbij. Wij moeten nu 5 a 7 jaren wachten op een officierenopleiding. In die 5 a 7 jaren lopen wij als juristen met 2 of 3 strepen. Dat wil zeggen dat al deze jaren, iemand met een mulodiploma, die 2 of 3 dienstjaren meer dan ons heeft, gewoon boven ons staat. Die persoon zal aan ons leiding geven. Dit zorgt voor botsing. Dit, terwijl mensen die loyaal zijn wel aan bod komen”, zegt de groep. Volgens één der ambtenaren wil de leiding van het korps gewoon niet dat gestudeerden binnen het korps hogerop komen.
Hoofdinspecteur Alimoedien Nasrullah, hoofd van de HRM afdeling van het KPS, geeft aan dat de ambtenaren vanwege het feit dat zij een bepaalde studie hebben afgerond, al een bijzondere bevordering hebben gehad. “Voor de inspecteursopleiding is er een bepaalde wetgeving. Dat moet men naleven. Men moet in een bepaalde rang met een bepaalde scholing onder een leidinggevende werken. KPS is een eenheid, waar de hiërarchie een rol speelt en op dit moment kunnen wij daar niets aan doen. Wij houden ons gewoon aan de regels.”

Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!